Snabblån i spelbutiker

Med Blixtlån kan du i många av de fristående spelbutikerna ta snabblån ifall du känner att du inte har tillräckligt mycket pengar att spela för i din egen ficka, perfekt om du är spelberoende!

Hur tänker de nu? Blixtlån parrerar med att de som lånar kan ju välja själva vad de vill köpa om det så är godis, spel eller nya möbler. Och sen ger de inte ut nya lån till de som inte skött tidigare lån.

Let’s breake the news, även om man bara lånat en tusenlapp och inte lyckats betala tillbaka tusenlappen så kommer den att föröka sig till flera tusenlappar hos inkasso och kronofogden och tillslut har man en hel farm med tusenlappar i skuld. Sen förstår även jag att Blixtlån endast förlorar en tusenlapp men vad hände med det sociala ansvaret för sina medmänniskor. Jag förstår inte hur man idag ens kan ge sig in i snabblånsbranchen när det så tydligt de senaste åren ruinerat så många personers ekonomi?!

Dock vill jag ge en eloge till MyWay som tagit bort Blixtlån från sina butiker och hoppas att fler följer deras exempel, inklusive stlagförslagen lagändring som förhindrar sån här idioti!

http://www.dn.se/ekonomi/snabblan-i-spelbutiker-uppror

http://www.svd.se/naringsliv/myway-slutar-med-lan-i-spelbutiker_7242401.svd

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *