SKRIM-gruppen

SKRIM- sociala skyddshänsyn och riskminimering, heter ett nytt initiativ från lotteriinspektionen. SKRIM-gruppen består av fyra kvinnor som ska utreda risker med befintliga och kommande spelformer i Sverige, för att minimera risken att utveckla spelmissbruk. Till hjälp har de en referensgrupp bestående av forskare och psykologer aktiva inom spelforskningen. På sikt är tanken att det ska utvecklas speciella föreskrifter som skall tas i hänsyn vid godkännande och utveckling av nya spelformer.

Min första tanke och förhoppning när jag läser detta är- Hejdå Vegas! För hur kan en spelform som så uppenbart lockar fram speldjävulen i folk vara tillåten? Men sen förstår jag självklart att det finns andra kriterier att ta hänsyn till än risk i dagens kapitalistiska samhälle, vilket är omsättning, hur idiotiskt det än låter. Men en sak kan jag lova- om Vegas försvinner från marknaden på grund av detta initiativet så kommer jag att ha en helt ny tilltro till det Svenska systemet, I promise!

Sen måste jag tillägga att I love faktumet att KRIM-gruppen består av enbart kvinnor, girl-power! Då kanske det händer nåt haha…

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *