Kritik mot svenska spel

Efter riksrevisionens granskning av svenska spel i år gavs kritik om att svenska spel var alltför vinstorienterat att fungera som tanken är från början, ett statligt spelbolag tillsatt för att minimera risken för spelmissbruk.

Efter att studerat svenska spels historia så har jag insett att det alltid funnits ett vinstintresse i statliga svenska spel som grundats i de ledande politikerna och enligt mig så fyller inte svenska spel någon större funktion om de inte börjar tänka om kring sin struktur. Ett bolag som ska fungera som riskminimerande kan inte fokusera på vinst utan på just riskminimering, ganska logiskt och solidariskt enligt mig. Om de var mer tydliga kring vart vinsten går och staten styrde den in i specifika projekt, inte som idag då den går rakt in i statskassan, kanske fler skulle välja svenska spel just för att bidra till svensk välfärd med idrott och vård? Idag finns det hos de flesta partier ingenting emot att släppa in andra aktörer på marknaden, och inte hos mig heller så länge politikerna först ser till att det finns ett fungerande skyddsnät för de som hamnar i ett spelmissbruk och deras anhöriga. Det enda som tar emot hos mig är att vinsten hos de flesta andra aktörer går rakt ner i fickan till människor som redan har för mycket…

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *