Vegas internutreds

Idag rapporterar SVT att Svenska spel startat en utredning gällande sina Vegasmaskiner. Svenska spels kommunikationschef, Annika Ferm, menar att de har misslyckats gällande ansvarsbiten och som ni vet håller med livet som insats med henne till fullo.

>Länk till inslaget<

Jag hoppas att det här innebär mer handling än ord från svenska spels sida, med tanke på att det spelverktyg som de pratat om i åtskilliga år ännu inte sett dagens ljus. Även om det finns olagliga maskiner både fysiskt och i var man och kvinnas mobiltelefon så ursäktar inte det ett statligt bolag att profitera på ett så skadligt medel! Speciellt inte i en miljö där det serveras alkohol, som är vida känt för att sänka omdömet även hos den mest kontrollerade av oss.

Jag har faktiskt några förslag på lösningar till Vegasproblemet, och nr 1 är så klart att skrota skiten men eftersom det inte verkar finnas på kartan hos Sveriges beslutsfattare har jag även några mindre drastiska, om än orealistiska och säkert kostsamma lösningar men ni kan få höra ändå-

  1. Alkolås- man kan inte spela efter en viss halt av alkohol i blodet, självklart kommer man att få blåsa väldigt kontinuerligt och jag vet inte ännu hur man praktiskt sett ska lösa hygienfrågan, samma munstycke till alla känns lite sådär.
  2. Vegasvärd- på varje hak med vegasmaskiner ska det finnas en anställd vegasvärd som ska hålla koll på ålder, onykterhetsgrad osv. Denna ska även vara utbildad om spelberoende.
  3. Ta bort Vegas från miljöer där det serveras alkohol.
  4. Ändra lagstiftningen så att om man missköter sitt vegasinnehav eller har svartmaskiner så mister man serveringstillståndet dirr. Detta är dock mer ett förslag till svenska spels uppdragsgivare, staten.
  5. Inför spelkort som ni tänkt men slopa iden om att man även ska kunna spela på maskinerna utan kortet, det är en jävligt feg lösning där hela syftet mineras.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *