Med Livet Som Insats- Projektet

Med Livet Som Insats är ett projekt som finansieras av Folkhälsoinstitutet och drivs av Unga KRIS. Projektledare och projektmedarbetare finns just nu i Linköping vilket gör att basen för projektet också är där. Under 2012 kommer en kampanj drivas på twitter,facebook och denna blogg samt 4 stora konferenser anordnas runt om i landet.

De två första äger rum den:

18 april – Linköping Quality Hotell Ekoxen

Almedalsveckan (juli) – Visby

 

Vad projektet går ut på är att informera, utbilda och uppmärksamma om de negativa konsekvenserna som spelandet har samt bilda opinion och förhoppningsvis påverka den spelpolitik som drivs i Sverige idag. Vi arbetar kring 5 st sakfrågor:

1. Att man i socialtjänstlagen skall klassa spelmissbruk/beroende som lika allvarligt och livshotande som substansmissbruk/beroende och därmed “tvinga” kommuner att erbjuda hjälp för de drabbade.

2. Att all reklam för pengaspel skall regleras hårdare. Tex med varningstexter samt inte sändas på tv dagstid precis som med alkohol och tobaksreklam.

3. Att Vegas maskinernas tillgänglighet skall begränsas till miljöer där det inte serveras alkohol samt där man har en bättre tillsyn angående ålders gräns och riskbeteende.

4. Att straffskalan för illegala spelklubbar samt maskiner skall öka. Vi tycker att detta skall likställas med försäljning av svartsprit etc.

5. Att i helhet begränsa pengaspel utbudet i Sverige och kräva att Svenska spel och staten tar mer ansvar.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *